Pasageri

Recomandăm pasagerilor să se prezinte la aeroport cu cel puțin 2 ore și jumătate înainte de ora programată a zborului.

MAMA ȘI COPILUL

Călătoriţi împreună cu copii de vârstă foarte mică?

Aeroportul Traian Vuia Timişoara pune la dispoziţia dumneavoastră saloanele mama şi copilul.

Saloanele pot fi folosite pentru schimbarea scutecelor şi pentru alăptarea bebeluşilor.

Acest serviciu este gratuit.

Program: non-stop.

Puteţi solicita acest serviciu:

în aeroport, la biroul de informaţii;

prin intermediul agenţilor handling responsabili cu formalităţile de călătorie.

mamasicopilul

PERSOANE CU DIZABILITĂȚI

Înainte de călătorie

În vederea călătoriei cu avionul, solicitaţi asistenţa specială din momentul rezervării biletului. Agentul responsabil de îmbarcare va fi prevenit din timp asupra tipului de asistenţă necesară, iar dumneavoastră veţi fi asistat de o persoana calificată.

Parcare

Parcările publice ale aeroportului dispun de locuri special destinate persoanelor cu mobilitate redusă.

În terminal

Accesul în terminale se poate face pe rampele special. În toate zonele aeroportului găsiţi toalete special amenajate pentru a permite utilizarea acestora de către persoanele care se deplasează în cărucior. De asemenea, există telefoane publice accesibile şi persoanelor cu dizabilități.

Standardele de calitate privind asistența pasagerilor cu mobilitate redusă în cadrul Aeroportului Internațional Timișoara – Traian Vuia

 

BAGAJE

1. Numărul şi greutatea bagajelor

Compania aeriană vă va comunica exact care este cantitatea maxim admisă pentru bagajul de cală şi pentru bagajul de mână. De asemenea, este la latitudinea fiecărei companii să decidă numărul maxim de bagaje, dimensiunile maxime şi preţul pentru cele care depăşesc aceste limite.

2. Obiecte interzise a fi transportate in bagajul de mana

Fara a aduce atingere normelor de sigurata aplicabile, pasagerilor le este interzis sa introduca urmatoarele articole in zona de securitate cu acces restrictionat si la bordul unei aeronave:

  • pistoale, arme de foc sau alte dispozitive care lanseaza proiectile – dispozitive care pot fi utilizate sau par ca pot fi utilizate pentru a cauza vatamari grave prin lansarea de proiectile, inclusiv: – toate tipurile de arme de foc, cum ar fi pistoale, revolvere, carabine, pusti; – arme de jucarie, copii si imitatii ale armelor de foc care pot fi confundate cu arme adevarate; – parti componente ale armelor de foc, cu exceptia lunetelor telescopice; – arme cu aer comprimat si cu CO2, cum ar fi pistoale, pusti cu alice, carabine si pusti si pistoale cu bile; – pistoale lansatoare de rachete de semnalizare si pistoale de start; – arcuri, arbalete si sageti; – harpoane si lansatoare de harpoane; – prastii ai catapulte;
  • dispozitive cu efect paralizant – dispozitive concepute special pentru a paraliza sau a imobiliza, inclusiv: – dispozitive cu electrosocuri, cum ar fi pistoale cu electrosocuri, pistoale paralizante (taser) si bastoane cu electrosocuri; – dispozitive de asomare si dispozitive de ucidere a animalelor; – substante chimice, gaze si sprayuri neutralizante si incapacitante, cum ar fi sprayurile cu substante iritant-lacri­mogene, sprayurile cu piper, sprayurile cu ardei iute, gazele lacrimogene, sprayurile cu acid si sprayurile cu substante repulsive pentru animale;
  • – obiecte cu varf ascutit sau cu muchie ascutita – obiecte cu varful ascutit sau cu muchia ascutita care pot fi utilizate pentru a cauza vatamari grave, inclusiv: – obiecte concepute pentru a toca, cum ar fi topoare, securi si satare; – topoare si dalti de spart gheata; – lame de ras; – cuttere; – cutite cu lame cu lungimea mai mare de 6 cm; – foarfece cu lame cu lungimea mai mare de 6 cm, masurata de la ax; – echipamente de arte martiale, cu varf ascutit sau cu lama ascutita; – sabii si spade;
  • unelte de lucru – unelte care pot fi utilizate atat pentru a cauza vatamari grave, cat si pentru a pune in pericol siguranta aeronavei, inclusiv: – rangi; – burghie si varfuri de burghie, inclusiv masini de gaurit electrice portabile fara fir; – unelte cu lama sau tija cu o lungime mai mare de 6 cm, care pot fi utilizate ca arme, cum ar fi surubelnite si dalti; – fierastraie, inclusiv fierastraie electrice portabile fara fir; – arzatoare de sudura; – pistoale de impuscat bolturi si pistoale de batut cuie;
  • instrumente contondente – obiecte care pot fi utilizate pentru a cauza vatamari grave atunci cand sunt folosite pentru a lovi, inclusiv: – bate de baseball si softball; – ciomege si bastoane, cum ar fi maciuci, bate si bastoane; echipamente specifice artelor martiale;
  • substante si dispozitive explozive si incendiare – substante si dispozitive explozive si incendiare care pot fi utilizate sau care par ca pot fi utilizate pentru a cauza vatamari grave sau care pot pune in pericol siguranta aeronavei, inclusiv: – munitie; – capse detonante; – detonatoare si fitiluri; – copii sau imitatii ale dispozitivelor explozibile; – mine, grenade si alte dispozitive explozibile militare; – artificii si alte articole pirotehnice; – bombe fumigene si cartuse fumigene; – dinamita, praf de pusca si explozibili plastici. Bunurile interzise sunt abandonate in cutii speciale, dupa care vor fi distruse conform procedurilor aeroportuare in vigoare. Este interzisa lasarea bagajelor nesupravegheate in zonele publice/restrictionate ale aeroportului sau parasirea acestora chiar si pentru intervale mici de timp. In situatia depistarii unor astfel de bagaje, acestea vor fi considerate suspecte si pot fi distruse din ratiuni de securitate.

3. Transportul lichidelor

Doar anumite categorii de lichide pot fi transportate la bordul aeronavei ca bagaj de mana si acestea trebuie sa fie prezentate in punctul de control de securitate. Regulile prezentate mai jos se aplica tuturor lichidelor, aerosolilor, gelurilor, pastelor, lotiunilor, spumelor, cremelor, gemurilor, amestecurilor lichid/solid si alte articole de consistenta similara.

Noi reguli de securitate privind transportul lichidelor in bagajul de mana

4. Obiecte interzise a fi transportate in bagajul de cala

Pasagerilor le este interzis sa transporte in bagajele de cala substante si dispozitive explozive si incendiare – substante si dispozitive explozive si incendiare care pot fi utilizate pentru a cauza vatamari grave sau care pot pune in pericol siguranta aeronavei, inclusiv: – munitie; – capse detonante; – detonatoare si fitiluri; – mine, grenade si alte dispozitive explozibile militare; – artificii si alte articole pirotehnice; – bombe fumigene si cartuse fumigene; – dinamita, praf de pusca si explozibili plastici. Bunurile interzise sunt abandonate în cutii speciale, dupa care vor fi distruse conform procedurilor aeroportuare în vigoare.   Este interzisa lasarea bagajelor nesupravegheate in zonele publice/restrictionate ale aeroportului sau parasirea acestora chiar si pentru intervale mici de timp. In situatia depistarii unor astfel de bagaje, acestea vor fi considerate suspecte si pot fi distruse din ratiuni de securitate.

5. Bagaje pierdute sau deteriorate

Compania aeriană este responsabilă de siguranţa bagajului dvs. Vă rugăm ca, în momentul în care sesizaţi vreo problemă cu bagajul dvs, să contactaţi compania aeriană cu care aţi călătorit. (Pentru datele de contact ale companiilor aeriene click aici )

Pentru mai multe detalii legate de drepturile pasagerilor aerieni click aici

Tarom   +40 256 494182         logo-tarom

Lufthansa +40 21 2048410         logo_lh

Wizzair  +40 256 386003             Wizz_Air_logo_2015

Eurowings +49(0)22159988222      

Ryanair:  +40 256 386003          

Blue Air:  +40 256 386003   

6. Împachetarea bagajelor

Puteţi să vă securizaţi bagajul cu folie de protecţie. Serviciul este contra cost, disponibil în cadrul aerogării, în faţa birourilor de check-in.

secur-plus