COMUNICAT DE PRESĂ

28.02.2018

COMUNICAT DE PRESĂ

Autostradă aeriană între regiunile istorice ale României: Banat, Transilvania și Moldova

Două destinații vor fi introduse de la Timișoara de către compania aeriană Tarom. Aeronavele companiei aeriene naționale care vor zbura spre Iași și Cluj vor fi o alternativă aeriană la rețeaua națională de transport rutieră și feroviară între cele trei regiuni istorice: Banatul, Transilvania și Moldova.

”Imediat după anunțul companiei Blue Air de a retrage aceste destinații din motive comerciale,  administrația Aeroportului Timișoara a demarat discuții cu companii aeriene printre care și conducerea companiei Tarom pentru preluarea acestor rute de la Timișoara spre și dinspre Iași și Cluj și eficientizarea acestora prin folosirea unor aeronave cu capacitate adaptată la cererea pieței. Un rol determinant în deschiderea acestei rute cu operatorul aerian Tarom îl are concetățeanul nostru, Werner Wolf, în calitate de director general Tarom, cu care în ultima perioadă am analizat diferite oportunități de zbor. Acum, după încheierea acordului comercial de operare pe aceste rute, putem anunța public orarul de zbor, valabil din 25 martie”, a declarat directorul aeroportului, Daniel IDOLU.

Cursele Tarom vor începe să opereze de la Timișoara din 25 martie cu o frecvență de 3 curse pe săptămână (spre/dinspre Cluj) și 4 curse pe săptămână (spre/dinspre Iași).

 

Orarul zborurilor va fi următorul:

 

ZBOR Zile operare Ore plecare Ore sosire
 CLUJ-TIMISOARA Luni 09:35 10:50
 TIMISOARA-CLUJ Luni 11:15 12:25
CLUJ-TIMISOARA Miercuri,Vineri 14:20 15:35
TIMISOARA-CLUJ Miercuri,Vineri 16:00 17:10
IASI-TIMISOARA Luni,Miercuri,Joi 05:30 07:20
TIMISOARA-IASI Luni,Miercuri,Joi 07:45 09:25
IASI-TIMISOARA Duminica 10:30 12:20
TIMISOARA-IASI Duminica 12:45 14:25

 

Compania aeriană Tarom este o companie cu tradiție de operare pe aeroportul Timișoara deoarece efectuează neîntrerupt zboruri de la Timișoara chiar de la înființarea sa, în urmă cu 64 de ani.

În curând vom informa împreună cu reprezentanții Tarom și alte rute de zbor negociate, care sperăm că vor satisface nevoia de călătorie a concetățenilordin regiunea deservită de aeroportul Timișoara.

 

Nicoleta Trifan

Purtător de cuvânt