COMUNICAT DE PRESĂ

COMUNICAT DE PRESĂ

16.10.2019

 Astăzi, 16.10.2019, în intervalul 22.30 – 23.30, în conformitate cu prevederile Programului Național de Securitate Aeronautică și a planului de intervenții în situații de urgență, Aeroportul Internațional Timișoara Traian Vuia a organizat un exercițiu de testare, în scopul identificării posibilelor puncte vulnerabile și a stabilirii măsurilor necesare pentru eliminarea acestora.

Astfel de exerciții de verificare sunt esențiale pentru desfășurarea activității aeroportuare în siguranță în general și în particular pentru o zonă publică cu trafic intens. În scenariul de astăzi, un bagaj abandonat în zona publică a devenit suspect și automat un posibil pericol pentru securitatea respectivei zone. Exercițiul a fost gândit să fie unul combinat, atât de simulare a unei situații de criză cât și a unei situații de urgență, motiv pentru care, în același timp s-a simulat și stingerea unui incediu depistat la o aeronavă care tocmai a aterizat., a declarat directorul Aeroportului Internațional Timişoara, Daniel Idolu.

Acest exercițiu a fost realizat de către aeroportul Timișoara în colaborare cu structura specializată antiteroristă din cadrul SRI Timiș, IPJ Timiș, Poliția Transporturi Timișoara, Inspectoratul Teritorial al Poliției de Frontieră Timișoara, ISU Timiș, Inspectoratul Județean de Jandarmi Timiș, Baza 71 Aeriană a MAN. Au fost prezenți și reprezentanți ai Prefecturii, ai ACCR și ai Consiliului Județean Timiș, în calitate de observatori.

Exercițiul desfășurat pe aeroportul Timișoara nu a afectat pasagerii, traficul aerian sau programul zborurilor.

Birou Relații Publice

Aeroportul Internațional Timișoara