DHL a sărbătorit 1 an de la inaugurarea terminalului cargo din incinta Aeroportului Internaţional „Traian Vuia” din Timişoara
  • – Volumul expedierilor a crescut cu 20% faţă de anul trecut

 

  • – Din luna octombrie DHL operează cu o nouă aeronavă cargo, un Antonov AN26, care a permis extinderea capacităţii de transport cu până la 60%

 

Timişoara, 9 decembrie 2016  – DHL, liderul pieţei internaţionale de curierat expres şi logistică, a sărbătorit astăzi 1 an de la inaugurarea terminalului operaţional situat în incinta Aeroportului Internaţional “Traian Vuia” din Timişoara, în urma unei investiţii de 1 milion de euro. Investiţia s-a impus ca urmare a creşterii volumelor din zona de vest a ţării şi pentru a răspunde mai bine exigenţelor clienţilor din această parte a ţării.

Volumul expedierilor internaţionale a crescut anul acesta fata de noiembrie 2015 cu 20%, in linie cu aşteptările companiei, iar performanţa timpului de tranzit depăşeşte astăzi 96%.

Anul acesta locaţia a fost acreditată TAPA A, care reprezintă cel mai înalt nivel de securitate pentru operaţiunile cargo.

Terminalul DHL din Timişoara este cel mai modern sediu operaţional pe care DHL îl are în România. Are o suprafaţă de 2.000 mp şi este dotat cu 16 porţi de încărcare şi descărcare şi un sistem de sortare avansat, care permite preluarea coletelor de pe banda de sortare şi urcarea acestora direct în maşinile curierilor. Aceasta înseamnă eficientizarea capacităţii de procesare şi îmbunătăţirea timpilor de preluare şi livrare pentru clienţi.

Sediul este echipat cu cel mai modern aparat de scanare X- RAY dual view şi respectă cele mai înalte standarde de securitate.

Din seria investiţiilor operaţionale realizate de DHL în ultimii ani amintim: operarea unor aeronave cargo noi la Timişoara şi Cluj, pentru deservirea zonei centrale şi de vest a ţării începând din luna octombrie 2016, înnoirea flotei cu 100 de autovehicule utilitare mari cu rafturi interioare, care operează în toată ţara şi care au dublat capacitatea de transport pe teritoriul României, oferind o eficienţă si o siguranţă mai mare a livrărilor, inaugurarea în 2014 a terminalului cargo de la Cluj situat acum în incinta aeroportului, extins ulterior anul trecut.

DHL are o experienţă de 25 de ani pe piaţa din România, aproape 500 de angajaţi, operează cu 3 aeronave, deţine o flotă de peste 200 de maşini şi oferă o acoperire de 100% la nivel naţional, prin aproape 50 de locaţii aflate în cele mai importante oraşe de pe întreg teritoriul ţării.

1-an-de-dhl01_echipadhl 1-an-de-dhl02_daniel-kearvell 1-an-de-dhl03_danidolu 1-an-de-dhl05_dhl_ait 1-an-de-dhl04_dhl 1-an-de-dhl06_dhl

.

– Ends –

Media Contact:

Luana Dumitrescu

Phone: 021 222 1771

E-mail: luana.dumitrescu@dhl.com

DHLThe logistics company for the world

DHL is the leading global brand in the logistics industry. DHL’s family of divisions offer an unrivalled portfolio of logistics services ranging from national and international parcel delivery, international express, road, air and ocean transport to industrial supply chain management. With about 325,000 employees in over 220 countries and territories worldwide, DHL connects people and businesses securely and reliably, enabling global trade flows. With specialized solutions for growth markets and industries including e-commerce, technology, life sciences and healthcare, energy, automotive and retail, a proven commitment to corporate responsibility and an unrivalled presence in developing markets, DHL is decisively positioned as “The logistics company for the world”.

DHL is part of Deutsche Post DHL Group. The Group generated revenues of more than 56 billion euros in 2014.