INFORMARE

23.03.2018

 INFORMARE

 Condițiile meteo nefavorabile din țară și străinătate au afectat la Timişoara mai multe curse aeriene în cursul zilei de vineri, 23.03.2018.

 Căderile masive de zăpadă din cursul nopții și din dimineața zilei de vineri au afectat mai multe curse aeriene care ar fi trebuit să decoleze de la Timișoara spre Bergamo, Tel Aviv, Munchen sau Otopeni. Întârzierile s-au datorat atât condițiilor meteo din Timișoara, cât și de la aeroporturile de destinație și au fost între 60 și 150 de minute.

Au fost afectate cursele Timișoara-Otopeni, Timișoara-Munchen, Timișoara-Bergamo și Timișoara-Tel Aviv, care ar fi trebuit să decoleze la primele ore ale dimineții. De asemenea, au fost afectate și cursele retur de la aceste destinații.

Întârzierile din această dimineață pot afecta în lanț și zborurile din orele următoare, spre Barcelona, Memmingen, Frankfurt, Dortmund, Madrid. În plus, încă la această oră sunt căderi de zăpadă, astfel încât este nevoie de operațiuni de degivrare și antigivrare la toate aeronavele înainte de decolare.

În această perioadă, Aeroportul Internațional Timișoara funcționează în parametrii normali, specifici sezonului rece, fiind efectuate eforturi deosebite pentru a păstra pista și căile de rulare operaționale.

Nicoleta Trifan,

Purtător de cuvânt AIT