INFORMARE 16.12.2018

16.12.2018

INFORMARE

Căderile masive de zăpadă, vizibilitatea redusă și vântul anunțate au afectat orarul zborurilor la Aeroportul Timișoara.

Angajații aeroportului intervin deja de peste 36 de ore constant la pistă, căile de rulare, platforma de parcare a aeronavelor, dar și la degivrarea avioanelor. Condițiile meteo nefavorabile, viscol, vizibilitate redusă, dar și cantitatea mare de ninsoare care a căzut constant a făcut uneori zadarnică munca, deoarece zăpada se depunea cu repeziciune atât pe suprafețele de mișcare, cât și pe fuzelajul aeronavelor, făcând imposibilă decolarea acestora.

 În dimineața zilei de 16 decembrie, doua curse (Madrid și Bergamo) au fost anulate din cauza condițiilor meteo nefavorabile de la Timișoara, cursa Frankfurt-Timișoara și retur a fost anulată din cauza ninsorii de la aeroportul Frankfurt-am-Main, iar o altă cursă (București Otopeni) a fost anulată din motive operaționale. In cursul diminetii a decolat cursa spre Munchen și zborul de Otopeni este programat să decoleze și să aterizeze conform programului.

Codul portocaliu mai este valabil până astăzi la orele prânzului.

 În cursul zilei de astăzi, este posibil ca unele curse să înregistreze întârzieri de 15-20 de minute din cauza operațiunilor de degivrare și antigivrare, însă pasagerii sunt rugați să se prezinte la aeroport conform orei stabilite, pentru îmbarcare.

Birou Relatii Publice

Aeroportul Internaţional Timişoara