INFORMARE

15.12.2018

INFORMARE

Căderile masive de zăpadă, vizibilitatea redusă și vântul anunțate au afectat orarul zborurilor la Aeroportul Timișoara.

În cursul serii de 14 spre 15 decembrie, două curse care ar fi trebuit să ajungă de la București Otopeni au fost deviate și au revenit pe Otopeni, din cauza căderilor de zăpată înregistrate deja de aseară.

În cursul noptii de 14 spre 15 decembrie, cât și în cursul zilei de sâmbătă,  angajatii aeroportului au intervenit permanent cu utilaje pentru deszapezire însă, așa cum a fost emisă și avertizarea de cod portocaliu valabilă și pentru județul Timiș, au căzut ninsori abundente cu depuneri semnificative de zăpadă care au afectat traficul aerian. Codul Portocaliu de ninsori abundente și viscol este valabil până mâine, 16 decembrie, ora 18.00

Până la această oră, în cursul dimineții, o cursă a fost anulată, iar alte trei vor înregistra întârzieri. Reprezentanții aeroportului au luat decizia de a suspenda traficul pentru două ore între orele 8.20 și 10.20, pentru realizarea lucrărilor de dezăpezire la pistă, platformă (zona de parcare aeronave) și căile de rulare, astfel încât decolările și aterizările să se realizeze în siguranță. Suplimentar, înainte de decolare, toate aeronavele sunt degivrate pentru înlăturarea zăpezii depusă pe fuselaj.

Birou Relatii Publice

Aeroportul Internaţional Timişoara