UPDATE 3 : INFORMARE 5.01.2019

5.01.2019

UPDATE 3 : INFORMARE

UPDATE 3: Aeronava companiei Aegean Airlines sosită pentru a prelua pasagerii rămași, a decolat de la Timișoara sâmbătă, 5 ianuarie 2019, la orele 16.03, având destinația Salonic.

*****

UPDATE 2: Zborul companiei aeriene Aegean cu destinația Timișoara este estimat să decoleze de la Atena la ora 12.30 (oră locală) – aterizare estimată la Timișoara 14.00 (oră locală). Aeronava va decola în jurul orei 15.00 pentru a-i transporta în Grecia pe pasagerii rămași de la cursa Londra Stansted – Salonic, aterizată în cursul serii la Timișoara. Numărul estimat al pasagerilor este în momentul de față de 90, din cauză că au existat pasageri care decis să plece pe cont propriu din aeroport și să se cazeze peste noapte în Timișoara, iar acum au revenit în aeroport pentru continuarea zborului.

*****

UPDATE: Compania aeriană grecească Aegean va trimite astăzi o cursă specială la Timișoara pentru a prelua pasagerii rămași. Zborul este estimat să sosească în jurul orei 14.00, astfel încât pasagerii nu vor mai fi cazați la hotel, ei vor rămâne în aeroport (în Salonul Oficial) până la sosirea cursei care îi va transporta la destinație.

*****

Cursa Ryanair 1ZG/858 de la Londra Stansted la Salonic a aterizat la Timișoara vineri, 4.01.2019 – la ora 22.37, din cauza condițiilor meteo nefavorabile pe aeroportul Salonic (ninsoare puternică și aeroport închis). Cei 182 de pasageri au fost debarcați în aerogară, primind asistență din partea reprezentanților companiei aeriene. Deoarece condițiile meteo de pe aeroportul de destinație nu se îmbunătățeau, reprezentanții companiei le-au oferit varianta de a pleca cu autocarele spre Grecia. Peste 100 pasageri au plecat cu autocarele, însă 71 de persoane au refuzat și au rămas în aerogară, în zona sosiri externe, protestând față de această situație.

Reprezentanții Aeroportului Timișoara au oferit pasagerilor tot sprijinul pentru a aștepta în mod civilizat rezolvarea situației.

 

 

Birou Relatii Publice

Aeroportul Internaţional Timişoara