INFORMARE

24.01.2017

Condițiile meteo nefavorabile (ceață deasă cu vizibilitate de numai 100 m) au afectat la Timișoara un singur zbor. Este vorba de cursa Tarom 601 de la București cu 21 de pasageri care s-a întors la Otopeni deoarece nu a putut ateriza la Timișoara (minima necesară pentru aterizarea aeronavei de tip ATR fiind o vizibilitate de 300 de metri). Din acest motiv, și cursa retur, RO 602 Timișoara-București, care ar fi trebuit să decoleze la 8.30 este întârziată.

Până la această oră, celelalte zboruri programate au decolat și au aterizat conform programului.
În plus, în noaptea de 23 spre 24 ianuarie, mai multe curse cu destinația Cluj și Sibiu au aterizat la Timișoara, din cauza condițiilor nefavorabile (ceață) de la aeroporturile de destinație. Este vorba de cursele:
•- WizzAir Bergamo –Cluj aterizat pe Timișoara la ora 00:35
• -WizzAir Paris-Cluj aterizat pe Timișoara la ora 00:29
• -WizzAir Londra-Sibiu aterizat pe Timișoara ora 01:37
•- Lufthansa Munchen-Sibiu aterizat pe Timișoara ora 01:26

Vă reamintim că Aeroportul Internațional Timișoara deține un sistem performant de aterizare în condiții de vizibilitate redusă (categoria IIIA, cel mai performant din țară), însă aceste dotări trebuie corelate și cu dotările tehnice ale aeronavelor, precum şi cu nivelul de calificare al piloţilor, toate aceste fiind condiţii obligatorii pentru aterizarea şi decolarea în condiţii de vizibilitate redusă.

Pe timp de iarnă, zborurile pot suferi întârzieri de 15-20 de minute din cauza operațiunilor de degivrare și antigivrare care se fac la aeronave, înainte de decolare.

Birou Relații Publice
Aeroportul Internaţional Timişoara