INFORMARE PASAGERI

01.07.2020

 

În contextul actual al pandemiei COVID-19, aducem spre cunoștință pasagerilor care călătoresc cu zboruri charter dinspre Timișoara spre Grecia, faptul că începând cu data de 1 iulie 2020, se impun noi reguli de intrare în această țară.

În acest sens, pe site-ul oficial al Ministerului Afacerilor Externe este disponibilă informația referitoare la măsurile aplicabile pentru intrarea pe teritoriul Greciei:

http://www.mae.ro/travel-conditions/3701#816

Astfel, cetățenii români care intenționează să călătorească în Grecia, începând cu data de 1 iulie 2020, sunt obligați să completeze, cu cel puțin 48 de ore înainte de începerea călătoriei, un formular electronic (Passenger Locator Form), prin intermediul căruia să poată fi asigurată evidența electronică a celor care călătoresc în această țară. După completare, solicitanții vor primi un cod unic de confirmare a înregistrării, care trebuie prezentat autorităților de frontieră (în format electronic sau tipărit), în momentul intrării pe teritoriul elen. Formularul este disponibil în limba engleză la adresa https://travel.gov.gr.

 

Birou Relații Publice