Mărțișoare pentru doamne și domnișoare, la Aeroport

1.03.2018

Mărțișoare pentru doamne și domnișoare, la Aeroport

Deși astăzi a fost una dintre cele mai friguroase zile ale anului, angajați aeroportului au dorit să anunțe venirea primăverii prin oferirea de mărțișoare pasagerelor care s-au aflat în aeroport în cursul zilei de astăzi.

Deoarece această sărbătoare specifică pentru România este marcată an de an și la Aeroport, astăzi, pasagerele care au călătorit cu avionul spre sau dinspre Timişoara, au primit cadou un mărţişor, simbol al primăverii.

”Este deja o tradiție și pentru aeroport ca în 1 Martie să oferim aceste mici simboluri doamnelor și domnișoarelor care ne trec pragul. Am dorit ca în acest an, fiind și anul centenarului dar și primul an în care mărțișorul este inclus în patrimoniul UNESCO, pasagerii să înțeleagă mai bine aceste simboluri specifice românești”, a spus directorul aeroportului, Daniel Idolu.

 Deoarece Aeroportul Internațional Timișoara promovează valorile culturale românești, începând de astăzi, timp de două săptămâni, în zona publică a aerogării are loc o mică expoziție de mărțișoare în parteneriat cu Asociația Culturală Tradiții, Identitate și Succes. Expoziția, numită simbolic ”Cu iubire și cu dor, ia-ți în zbor un mărțișor” prezintă o ie românească, câteva mărțișoare și o păpușă din cânepă, dar și explicații legate de simbolistica acestui dar oferit în 1 martie.

”În toţi acei ani, ca şi în mulţi care vor urma, mărţişorul va aduce  din nou bucurie. Poveşti frumoase ale oamenilor care îl crează, îl oferă şi îl poartă, vor aduce primăvara în simţiri şi în natură. El adună sufletele laolaltă, vestind despre un neam credincios, frumos şi harnic în care s-a născut o poveste de iubire, ataşament şi renaştere.”, arată organizatorii expoziției.

Mărțișorul a fost inclus în patrimoniul UNESCO la finele anului trecut.

Nicoleta Trifan

Purtător de cuvânt

martisoare (1) martisoare (2) martisoare (3) martisoare (4) martisoare (5) martisoare (6) martisoare (7) martisoare (8) martisoare (9)