Noi locuri de parcare și modificări ale fluxurilor de circulație rutieră

COMUNICAT DE PRESĂ

18.06.2018

 Noi locuri de parcare și modificări ale fluxurilor de circulație rutieră, la Aeroportul Traian Vuia Timișoara

Aeroportul Internațional Timișoara va deschide, marți – 19 iunie 2018, de la ora 10.00, noua parcare amenajată în partea dreaptă a drumului județean de legătură cu aeroportul.

În total, aproximativ 200 de noi locuri de parcare vor fi disponibile în parcarea Aeroportului, pe lângă cele aproximativ 1000 de locuri existente deja, din care aproximativ 280 sunt destinate angajaților și colaboratorilor).

Noua parcare amenajată a costat aproximativ 300.000 de euro, incluzând construcția parcării și realizarea sistemului tehnic de management, inclusiv bariere și automate de plată a parcării. Investiția a fost realizată exclusiv din fonduri proprii.  În incinta parcării pot parca autoturisme, dar sunt prevăzute și 6 locuri destinate staționării autocarelor.

”După punerea în funcțiune a acestei noi zone de parcare, Aeroportul Timișoara ajunge să pună la dispoziție în total aproximativ 1100 de locuri de parcare. Ne-am dorit să finalizăm și să dăm în folosință această parcare în luna iunie, pentru a pune la dispoziția pasagerilor locuri suplimentare în special în perioada sezonului de vară când traficul aerian crește. Parcarea va fi accesibilă și săptămâna viitoare, în timpul mitingului aerian”, a declarat directorul AIT, Daniel IDOLU.

 ”Această investiție este benefică deoarece face parte dintr-un program mai amplu de dezvoltare a Aeroportului Timișoara. Pentru Ghiroda, aeroportul este o societate importantă, care și desfășoară activitatea pe raza comunei noastre. Investiția este realizată pe terenul ce aparține Primăriei Ghiroda și a fost concesionat de administrația Aeroportului Timișoara”, a declarat Ionuț Stănușoiu, primarul comunei Ghiroda.

Odată cu deschiderea noilor facilități de parcare, vor fi suplimentate și numărul de intrări și ieșiri în/din parcare și vor fi schimbate fluxurile de circulație, pentru a asigura un flux optim al autoturismelor. Astfel, intrarea în Parcare se va face prin parcarea nouă, situată în partea dreaptă înainte de sensul giratoriu, iar ieșirea se va asigura prin cele trei bretele de acces din sensul giratoriu.

Tariful pentru parcare rămâne neschimbat, respectiv 2,5 lei/30 de min, însă pasagerii care doresc să staționeze pe o perioadă mai lungă, pot opta pentru abonament achitat în avans, care conferă facilitatea de a evita de aglomerația la automatele de plată, precum și un tarif mai avantajos. Plata parcării se poate face la cele 4 automate de parcare amplasate în incinta aeroportului și în parcare. Pe lângă aceste 4 automate de plată, se vor adăuga alte două, cu posibilitatea achitării și prin card bancar. Biroul de taxare parcare din incinta terminalului este dedicat în principal plății abonamentelor de parcare.

Pasagerii care doresc să se deplaseze cu taxi pot alege fie un taxi autorizat de autoritățile aeroportuare, chiar din fața terminalului, fie pot comanda o mașină prin intermediul Biroului de Informații. Este important de reținut faptul că în incinta parcării, chiar în vecinătatea Parcării 2, la o distanță de 70m de terminal, administrația aeroportului a amenajat o zonă de îmbarcare/debarcare rapidă, cu acces gratuit pentru taximetre, astfel încât șoferii pot să debarce sau să își îmbarce clienții fără a plăti o taxă de acces sau de parcare. De menționat este că în această zonă nu este permisă staționarea, ci doar oprirea de scurtă durată. Suplimentar, și înainte de zona de acces în parcare auto, s-a creat o bandă separată cu peron pentru a facilita debarcarea pasagerilor.

Pentru mai multe detalii despre parcare, tarife, puteți accesa pagina web www.aerotim.ro

 

Nicoleta Trifan

Purtător de cuvânt AIT

harta_parcare parcare1 parcare2 parcare3 parcare4 parcare5 parcare6