Pasageri

Recomandăm pasagerilor să se prezinte la aeroport cu cel puțin 2 ore și jumătate înainte de ora programată a zborului.

MAMA ȘI COPILUL

Călătoriţi împreună cu copii de vârstă foarte mică?

Aeroportul Internațional „Traian Vuia” Timişoara pune la dispoziţia dumneavoastră saloanele mama şi copilul.

Saloanele pot fi folosite pentru schimbarea scutecelor şi pentru alăptarea bebeluşilor.

Acest serviciu este gratuit.

Program: non-stop.

Puteţi solicita acest serviciu:

  • în aeroport, la biroul de informaţii;
  • prin intermediul agenţilor handling responsabili cu formalităţile de călătorie.

mamasicopilul

PERSOANE CU DIZABILITĂȚI

Înainte de călătorie

În vederea călătoriei cu avionul, solicitaţi asistenţa specială din momentul rezervării biletului. Agentul responsabil de îmbarcare va fi prevenit din timp asupra tipului de asistenţă necesară, iar dumneavoastră veţi fi asistat de o persoana calificată.

Parcare

Parcările publice ale aeroportului dispun de locuri special destinate persoanelor cu mobilitate redusă.

În terminal

Accesul în terminale se poate face pe rampele speciale. În toate zonele aeroportului găsiţi toalete special amenajate pentru a permite utilizarea acestora de către persoanele care se deplasează în cărucior. De asemenea, există telefoane publice accesibile şi persoanelor cu dizabilități.

Standardele de calitate privind asistența pasagerilor cu mobilitate redusă în cadrul Aeroportului Internațional Timișoara – „Traian Vuia”

 

BAGAJE

1. Numărul şi greutatea bagajelor

Compania aeriană vă va comunica exact care este cantitatea maxim admisă pentru bagajul de cală şi pentru bagajul de mână. De asemenea este la latitudinea fiecărei companii să decidă numărul maxim de bagaje, dimensiunile maxime şi preţul pentru cele care depăşesc aceste limite.

2. Obiecte interzise a fi transportate in bagajul de mână

Fără a aduce atingere normelor de siguranță aplicabile, pasagerilor le este interzis să introducă următoarele articole în zona de securitate cu acces restricționat și la bordul unei aeronave:

  • pistoale, arme de foc sau alte dispozitive care lansează proiectile – dispozitive care pot fi utilizate sau par că pot fi utilizate pentru a cauza vătămări grave prin lansarea de proiectile, inclusiv: – toate tipurile de arme de foc, cum ar fi pistoale, revolvere, carabine, puști; – arme de jucărie, copii și imitații ale armelor de foc care pot fi confundate cu arme adevărate; – părți componente ale armelor de foc, cu excepția lunetelor telescopice; – arme cu aer comprimat și cu CO2, cum ar fi pistoale, puști cu alice, carabine și puști și pistoale cu bile; – pistoale lansatoare de rachete de semnalizare și pistoale de start; – arcuri, arbalete și săgeți; – harpoane și lansatoare de harpoane; – praștii și catapulte;
  • dispozitive cu efect paralizant – dispozitive concepute special pentru a paraliza sau a imobiliza, inclusiv: – dispozitive cu electroșocuri, cum ar fi pistoale cu electroșocuri, pistoale paralizante (taser) și bastoane cu electroșocuri; – dispozitive de asomare și dispozitive de ucidere a animalelor; – substanțe chimice, gaze și spray-uri neutralizante și incapacitante, cum ar fi spray-urile cu substanțe iritant-lacri­mogene, spray-urile cu piper, spray-urile cu ardei iute, gazele lacrimogene, spray-urile cu acid și spray-urile cu substanțe repulsive pentru animale;
  • obiecte cu vârf ascuțit sau cu muchie ascuțită – obiecte cu vârful ascuțit sau cu muchia ascuțită care pot fi utilizate pentru a cauza vătămări grave, inclusiv: – obiecte concepute pentru a toca, cum ar fi topoare, securi și satâre; – topoare și dălți de spart gheața; – lame de ras; – cuttere; – cuțite cu lame cu lungimea mai mare de 6 cm; – foarfece cu lame cu lungimea mai mare de 6 cm, măsurată de la ax; – echipamente de arte marțiale, cu vârf ascuțit sau cu lama ascuțită; – săbii și spade;
  • unelte de lucru – unelte care pot fi utilizate atât pentru a cauza vătămări grave, cât și pentru a pune în pericol siguranța aeronavei, inclusiv: – răngi; – burghie și vârfuri de burghie, inclusiv mașini de găurit electrice portabile fără fir; – unelte cu lamă sau tijă cu o lungime mai mare de 6 cm, care pot fi utilizate ca arme, cum ar fi șurubelnițe și dălti; – fierăstraie, inclusiv fierăstraie electrice portabile fără fir; – arzătoare de sudură; – pistoale de împușcat bolturi și pistoale de bătut cuie;
  • instrumente contondente – obiecte care pot fi utilizate pentru a cauza vătămări grave atunci când sunt folosite pentru a lovi, inclusiv: – bâte de baseball și softball; – ciomege și bastoane, cum ar fi măciuci, bâte și bastoane; echipamente specifice artelor marțiale;
  • substanțe și dispozitive explozive și incendiare – substanțe și dispozitive explozive și incendiare care pot fi utilizate sau care par că pot fi utilizate pentru a cauza vătămări grave sau care pot pune în pericol siguranța aeronavei, inclusiv: – muniție; – capse detonante; – detonatoare și fitiluri; – copii sau imitații ale dispozitivelor explozibile; – mine, grenade și alte dispozitive explozibile militare; – artificii și alte articole pirotehnice; – bombe fumigene și cartușe fumigene; – dinamită, praf de pușcă și explozibili plastici. Bunurile interzise sunt abandonate în cutii speciale, după care vor fi distruse conform procedurilor aeroportuare în vigoare. Este interzisă lăsarea bagajelor nesupravegheate în zonele publice / restricționate ale aeroportului sau părăsirea acestora chiar și pentru intervale mici de timp. În situația depistării unor astfel de bagaje, acestea vor fi considerate suspecte și pot fi distruse din rațiuni de securitate.

3. Transportul lichidelor

Doar anumite categorii de lichide pot fi transportate la bordul aeronavei ca bagaj de mână și acestea trebuie să fie prezentate în punctul de control de securitate. Regulile prezentate mai jos se aplică tuturor lichidelor, aerosolilor, gelurilor, pastelor, loțiunilor, spumelor, cremelor, gemurilor, amestecurilor lichid / solid și altor articole de consistență similară.

Noi reguli de securitate privind transportul lichidelor în bagajul de mână

4. Obiecte interzise a fi transportate în bagajul de cală

Pasagerilor le este interzis să transporte în bagajele de cală substanțe și dispozitive explozive și incendiare – substanțe și dispozitive explozive și incendiare care pot fi utilizate pentru a cauza vătămări grave sau care pot pune în pericol siguranța aeronavei, inclusiv: – muniție; – capse detonante; – detonatoare și fitiluri; – mine, grenade și alte dispozitive explozibile militare; – artificii și alte articole pirotehnice; – bombe fumigene și cartușe fumigene; – dinamită, praf de pușcă și explozibili plastici. Bunurile interzise sunt abandonate în cutii speciale, după care vor fi distruse conform procedurilor aeroportuare în vigoare.   Este interzisă lăsărea bagajelor nesupravegheate în zonele publice / restricționate ale aeroportului sau părăsirea acestora chiar și pentru intervale mici de timp. În situația depistării unor astfel de bagaje, acestea vor fi considerate suspecte și pot fi distruse din rațiuni de securitate.

5. Bagaje pierdute sau deteriorate

Compania aeriană este responsabilă de siguranța bagajului dvs. Vă rugăm ca, în momentul în care sesizați vreo problemă cu bagajul dvs, să contactați compania aeriană cu care ați călătorit.

Pentru mai multe detalii legate de drepturile pasagerilor aerieni click aici:

Tarom   +40 256 494182         logo-tarom

Lufthansa +40 21 2048410         logo_lh

Wizzair  +40 256 386003             Wizz_Air_logo_2015

Eurowings +49(0)22159988222      

Ryanair:  +40 256 386003          

Blue Air:  +40 256 386003   

6. Împachetarea bagajelor

Puteţi să vă securizați bagajul cu folie de protecţie. Serviciul este contra cost, disponibil în cadrul aerogării, în faţa birourilor de check-in.

secur-plus